2015. augusztus 5., szerda

Városliget és Arles



A héten megtudhattuk, hogy Baán László igazán jó viszonyban van a szüleivel, kár, hogy ezt onnan tudtuk meg, hogy a még abszolút nulla állapotban lévő, épp tiltakozásokkal kisért múzeumi negyed projekt 1 millió ft-ot oszt szét a Városliget közeli házaknak kertszépités vagy mi cimén. Az sem számit, hogy az emlitett úr szülei vagy 6 utcányira laknak a Városligettől, de sebaj. Persze két eset lehetséges: Baán László szólt a szüleinek, hogy kaptok 1 millió ft-ot kertépitésre, és ők meg nagyot néztek, mégiscsak a Keleti környékéről van szó, ami azért nem egy Pilis, de vállat vontak, és most, hogy megirták az újságok, ők nem tudnak semmiről 2: Baán László szülei szóltak a fiúknak, hogy szeretnének venni egy levendulát, mire ő kiutaltatott 1 milliót nekik pályázat meg kert cimszóval. A harmadik eset az lehetne, hogy a ház lakói valahonnan (de honnan? Egy honlapra feltett anyagból? Nehogymár..csak úgy szörföltek a neten, és hopp, pont megtalálták.haha) megtudták, hogy van egy pályázat, ők nem is ismerik Baán lászló szüleit és különben is.
Csak a rend kedvéért soroljuk fel, mi is a probléma:
1.       Kinek az ötlete volt, hogy a Liget bp projekt keretében a Városligettől 6 utcára lévő házakat kellene szépiteni?
2.       Egy amúgy is állandó vitával kisért projektnél miért foglalkoznak ennyire mellékes és témába nem vágó dolgokkal?
3.       És egyébként is, most komolyan, mit akartak elérni 1 millió ft-ból?
Nem erről akartam irni. A Photo magazin új számában képet kapunk az igazán menők világáról – hát, nem egy Városliget..Bár Cannes se Budapest, ha már. De menjünk egy kicsit még nyugatabbra, és egy álmos kisvárosba érünk, Arles-ba. Van ott egy amfiteátrum, tisztára mint Pulában, csakhogy ezt használják is, és a város is körülötte egy kicsit más. Van Gogh is élvezte kicsit a helyet, ami ma már minden fotószerető ember egyik mekkája. Bár ez sem igaz, hiszen leginkább a franciák élvezik ezt is, hiszen nekik ez olyan, mintha leugranánk mondjuk Szekszárdra. Végig autópálya, vonat, méghozzá rendes Tgv Párizsból, és egy fotófesztivál, ami júliustól szeptemberig tart. Ha erre se ér oda valaki, akkor már valami egyéb baj van..
Kétféleképpen lehet fesztiválozni Arles-ban. A franciák és egyéb turisták módja az, hogy beülnek kávézni, napoznak, sétálgatnak, az összes utcai koncertet végighallgatják, megint beülnek valahova..és mellesleg, ha már, megnézik a képeket is. Ezzel szemben nekem pl. sosem volt annyi időm, hogy ezt megtegyem, tehát mint egy űzött vad, nehogy valami kimaradjon, futottam egyik helyről a másikra, és bizony vannak azért távolságok, lehet sétálni..Aztán persze később, általában már itthon, kihullik a kiállitások 80 %-a, és ami marad, azt szivesen megnézném újra…De sebaj, egyszer még szervezek oda magamnak egy külön kis túrát..majd…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése